Man en vrouw, 37 en 36, na vier coachingsgesprekken

Niet zo zweverig, dat vinden wij fijn.

M: Het was verhelderend. Je leert dat gevoelens, en hoe je die uit, dat je die heel anders uit dan je ze voelt en bedoelt. Dat kan je dan ineens weer zien. Dat hielp altijd wel en dat gaat ons zeker verder helpen. We gaan samen kijken waar dat uiteindelijk toe gaat leiden.

V: Het was relaxed. Ik denk dat er ook meer wederzijds begrip is nu. Thuis praatten we daar eigenlijk nooit over, en hier praatten we daar wel over, over hoe ik me echt voel. En ik dacht: het doet hem allemaal niks, en hier hoorde ik dat hij zich er ook rot over voelt. Ik kwam hier andere dingen te weten, dat was ook fijn. 

Man en vrouw, 39 en 42, na een lang EFT- traject:

‘Hermine is een down-to-earth, goede en betrouwbare coach. Ze is no-nonsense, geïnteresseerd, open en begripvol.’

V: Het was elke keer weer verrassend goed om met jou te praten. Ik zag er elke keer weer een beetje tegenop omdat je weet dat het een avond is waarop je ook wel pittige gesprekken voert, die niet altijd makkelijk zijn. Maar elke keer aan het eind van het gesprek dan voelde ik me beter en opgelucht en met meer vertrouwen in de toekomst.

M: in het begin was het onwennig, ik had mijn bedenkingen bij het principe van relatietherapie. En ik moest wel over een drempel heen maar ik heb eigenlijk dezelfde ervaring. Wat ik het meest bijzondere vind is dat puur dat jij erbij bent, helpt om betere gesprekken te voeren dan als we met zijn tweeën waren geweest. Zeker als je relatie al een beetje onderhoud nodig heeft, dan is alles licht ontvlambaar. Een onpartijdig iemand erbij zorgt dat je de diepte in kan gaan zonder dat je meteen hoog oplopende ruzies krijgt.

V: Je gaat een proces door met elkaar en aan de gesprekken zelf heb je al heel veel. Ik vind het een soort van hoopgevend met jou erbij, je trekt ons er op de momenten dat het echt heel emotioneel en moeilijk is als het ware doorheen. … Dat sprankje hoop dat het telkens geeft omdat jij ons in de richting van een oplossing helpt. Het uitzichtloze is er snel af.

M: Ik denk niet dat we zonder jou die gesprekken hadden kunnen voeren. Ik denk dat je de natuurlijke neiging hebt om een probleem te behandelen aan de oppervlakte. Dan denk je al gauw: zo, dat probleem hebben we prima opgelost met zijn tweeën. Zonder dat je dan de diepte in gaat en kijkt van wat zit daar nou eigenlijk precies onder? En dat hebben we voor 99 procent in kaart.

V: … Dat zorgt er ook voor dat er no escape is, van oppervlakkigheid of onder het kleed schuiven, dat kan gewoon niet en dat is de enige manier waar je verder mee komt!

En als type vond ik jou gewoon ook goed bij ons passen. Dat heeft goed gewerkt, anders waren we ook niet zo lang doorgegaan!

We houden allebei van iemand met een klein beetje humor en relativeringsvermogen, ook als het om hele nare levensgrote dingen gaat. Dan willen we ook af en toe nog huilend een hele flauwe grap kunnen maken. 

 Vrouw, 40, getrouwd, na een Houd me Vast traject

Weet je wel dat je soms tussen ons in zit, op de bank? Dan zeggen we: wat zou Hermine nu zeggen? We willen ook graag een foto van je, voor op de schoorsteen ; )

We zijn van onbewust onbekwaam naar bewust onbekwaam gegaan. De basis van vertrouwen, communicatie en elkaar leuk vinden hebben we weer ontdekt. We hebben een manier gevonden om over gevoelens te praten met elkaar, te onderkennen wat er bij mijzelf en mijn partner gebeurt.

Hoe ik jou zou omschrijven? Akelig direct met leuke humor, een plezierig persoon, die de methodiek van Hoiud me Vast met gevoel voor de persoon toepast. 

Man, 42, getrouwd, na een Houd me Vast traject

We zien elkaar weer staan en zijn positief over onze toekomst samen, zijn weer aan elkaar verbonden en hebben meer respect voor elkaar. Hermine? Nuchter en open. Iemand waar je je snel op je gemak voelt om vooruitgang te kunnen boeken in je relatie. Ik heb het traject als prettig ervaren, ondanks het onderwerp. 

Vrouw, 36, samenwonend

De gesprekken met jou hebben heel erg geholpen in het inzien hoe wij op elkaar reageren en welk effect dat heeft op de ander. We hebben elkaar eigenlijk op een nieuwe manier leren kennen.

Ik vond het heel knap hoe je ons heel serieus nam, maar ook humor had, waardoor af en toe de zwaarte van het gesprek verlicht werd. Je had heel goed oog voor de positie van ons allebei, waardoor we ons allebei heel ‘gezien’ voelden. We kwamen van ver, ik vind het erg bijzonder hoe dit proces met jou ons echt nader tot elkaar heeft gebracht.

Claudia, 45, gehuwd

Hoe onze relatie was? Moeizaam, onzeker, geen idee waar het zou eindigen. Niet gelijkwaardig. Met jou over onze relatie praten was soms moeilijk, maar je creëert een veilige omgeving zodat het makkelijker wordt. Een liefdevolle stok achter de deur om aan je relatie te werken. We zijn nu in verbinding, gelijkwaardig. Met aandacht. Weten nu waar onze valkuilen zitten en hoe daarmee om te gaan. Dankjewel <3 

Han, 53, getrouwd, weer verliefd

Onze relatie was niet goed. Hoe ik jou aan anderen zou omschrijven? Openhartig, direct, pushend en geen onderwerpen vermijdend. Nu, na de gesprekken, is het goed. We zien elkaar weer. 

Emmy, 36, samenwonend

Onze relatie was heel onzeker, omdat er groot verdriet was over een affaire die net uitgekomen was. Je hielp ons de dingen zó onder woorden te brengen dat we onszelf en elkaar beter konden begrijpen. We zijn weer op het goede spoor en ‘zien elkaar weer’. Het is alsof we elkaar meer ruimte kunnen geven om onszelf te kunnen zijn en we elkaar daardoor ook weer leuk vinden. 

Bart, 46, relatiestatus ‘aan’

Het was lastig toen we jou benaderden, we gingen door een zware periode. Hoe het was om met jou over onze relatie te praten? Soms een beetje gek, maar uiteindelijk altijd prettig. Onze relatie is nu veiliger, steviger. We zijn er nog niet, maar het gaat goedkomen. 

Linda, 41, getrouwd, na een Houd me Vast traject

Relatie was goed, maar diepgang en goede communicatie miste. Man meer rationeel type, ik gevoelig. Over lastige onderwerpen, gevoelens, emoties, gebeurtenissen werd niet gepraat. In het begin lastig, om over onze relatie te praten. Ik ben van nature geen prater, maar omdat je mij/ons, op jouw manier om m’n gemak stelde, werd het steeds makkelijker, ook omdat je onpartijdig bent, niks gek of teveel vindt en oprecht geïnteresseerd bent. 

Onze relatie is veel beter geworden. Onze band veel sterker, we staan veel dichter, of beter, heel dicht bij elkaar. We praten veel makkelijker over lastige zaken, emoties, of dingen waar we mee zitten. We kunnen nu dan ook voorkomen om in een duivelse dans terecht te komen.

Ik wil je bedanken voor je tijd, geduld en luisterend ook, vooral gewoon voor wie je bent. Top!

Man, 44, getrouwd, na een Houd me Vast traject

Onze relatie voelde goed, voor we jou benaderden. Maar met de ervaring van dit traject: we misten echte diepgang en aandacht voor elkaar. Met jou over onze relatie praten voelde vertrouwd en was een grote hulp om elkaar echt te vinden. We voelen ons echt verbonden met ruimte en aandacht voor elkaar, elkaars behoeftes en emoties. Dit traject heeft ons geweldig geholpen bij het echt vinden van elkaar, zonder dat we op voorhand dachten dat er veel ‘mis’ was met onze relatie. 

Man, 36, getrouwd, na een Houd me Vast traject

Onze relatie was moeizaam. We vonden elkaar vaak niet op momenten dat we dat wel nodig hadden van elkaar. Hoe het was om met Hermine te praten? Goed! Het was fijn om een onafhankelijke derde aan tafel te hebben zitten, letterlijk, die de voortgang van de gesprekken kon bewaken. … We begrijpen in ieder geval een stuk beter waar we staan en wat we kunnen en moeten doen om verder te komen.

Marloes, 34, just married

Onze relatie voordat we jou benaderden? ‘Ik denk “rommelig”, er waren momenten van verbinding, om die vervolgens weer te verliezen. Daar waren we allebei naar op zoek, maar het lukte niet om die te ‘vinden’. Fijn, prettig, om soms een derde persoon erbij te hebben die het gesprek richting geeft. Zo hebben we gesprekken gevoerd, wat ons anders niet gelukt was.’

Erik, 38, getrouwd

Het was crisis toen we jou benaderden. Op het punt van scheiden. Plezierig om met jou over onze relatie te praten. De openheid en eerlijkheid droegen bij aan het resultaat. Onze relatie is nu beter. Meer vertrouwen. Ruimte om mezelf te zijn, maar ook samen. 

Hartelijk dank. Je was van essentiële waarde.  

Suzanne, 35, na een Houd me Vast traject

Na ‘buitenechtelijke’ relaties stond ons huwelijk op instorten. Het was in het begin onwennig, pijnlijk, om met Hermine te praten. Later werd het makkelijk en vanzelfsprekend. Onze relatie is nu erg goed, er is meer begrip en geduld wat zorgt voor een goede verbinding tussen ons. 

Het is veel meer dan alleen communiceren en tips geven. De coaching is erop gericht om de liefde weer nieuw leven in te blazen. 

Man en vrouw, 41 en 42, na een crisis

Nogmaals enorm bedankt voor je geweldige hulp en tips! Je hebt ons enorm goed geholpen om door de eerste dagen van deze ellende heen te komen.

Vrouw, 43, gescheiden na een Houd me Vast traject

Ik kijk zo dankbaar terug op het traject wat je met mij en K. hebt gelopen. wist je dat? Dankjewel!!! … De gesprekken hebben gemaakt dat ik veel vrede mee heb met de beslissing en ook dat K en ik in de grootst mogelijke harmonie samen kunnen blijven zorgen voor de kinderen. Ik geloof er heel erg in dat het Hou me Vast traject daar een erg grote rol in heeft gespeeld.

Man, 43, na een EFT-traject

Na een grote vertrouwensbreuk wisten we niet hoe we samen verder moesten. We konden niet samen praten. Het was erg prettig dat je in ons huis aanwezig was. De meest veilige plek, en veel gemak.

We hebben weer perspectief, kunnen beter praten en er is toekomst. Dank je wel voor je openheid en inzet. Ik zou je zeker aanbevelen aan anderen.

Vrouw, 35, na een coachingstraject

Voordat wij met relatiecoaching begonnen wilde ik niet meer verder met de relatie zoals deze op dat moment was. Het was mij niet duidelijk wat en hoe we hiermee om moesten gaan. Je wilt immers niet een relatie van 11 jaar over de schutting gooien. Om hiermee om te gaan en om te kijken of we weer dichter bij elkaar konden komen zijn we met relatiecoaching begonnen.

Het was prettig om de coachingsgesprekken thuis te voeren. Je bent in je eigen vertrouwde omgeving en hoeft niet meer te reizen na een emotioneel gesprek. Na de gesprekken hebben we toch besloten om de relatie te beëindigen. We hebben in (en na) de gesprekken veel besproken en uitgepraat.

De gesprekken met Hermine voelden vertrouwd. Hermine heeft de gesprekken op een prettige manier begeleid.

Man, 35, na een coachingstraject

We liepen vast en zaten in een negatieve spiraal waarbij ruzie’s vaker voorkwamen en positieve en bevestigende momenten meer schaars werden.

In ons eigen huis over onze relatie praten voelde veilig. Meer veilig dan zonder jou. Het dwong ons om constructief te praten over elkaar en over onszelf. De negatieve spiraal is gelukkig wat doorbroken. Ik denk dat we elkaar iets beter begrijpen en dat het mij gelukt is om dingen te zeggen die mij tot dan toe niet gelukt waren om te delen.

Bedankt voor je advies en interesse in ons. Het waren fijne gesprekken!

Marja en Daniël, na een EFT-traject

Onze relatie was regelmatig vol strijd. Konden elkaar niet bereiken. Je gaf hoop en moed. Dat was erg fijn. Ook prettig dat we beiden ons verhaal konden doen, waarbij je door vroeg.

We zijn meer betrokken op elkaar. We hebben door wat er gebeurt als we ruzie krijgen. We weten hoe we het kunnen stoppen en hoe we het voor kunnen zijn. Er is meer verbinding met elkaar.

Het traject was precies lang genoeg en omvatte alle belangrijke onderwerpen voor ons. We hebben beiden heel fijn met je samengewerkt. Het normaliseren en je humor maakten de gesprekken prettig.

Vrouw, 53, 34 jaar samen

We zijn er met hulp van Hermine heel goed uitgekomen. Het gaat nu veel beter omdat we meer tijd voor ons zelf nemen en beter communiceren.

Ik heb de gesprekken ervaren als een warme deken! Het begrip dat Hermine had voor ons beide en de kijk die ze op onze problemen had. Wij waren en zijn nog steeds blij dat we Hermine ingeschakeld hebben. Warm en oprecht geïnteresseerd in ons! Dankbaar!

Man, 39, getrouwd, na een EFT-traject

Zonder dat we het wisten raakten wij bij elkaar pijnplekken, die de situatie alleen maar versterkten. Hierdoor raakten we in een  soort ‘silent disco’ en waren niet verbonden. Ik signaleer nu bij mezelf wanneer er een pijnplek bij mij geraakt wordt en durf dit nu beter aan te geven. Ook heb ik geleerd welke pijnplekken mijn vrouw heeft, hierdoor kan ik hier rekening mee houden. Onze relatie is hierdoor minder gespannen en we hebben zelfs weer verbondenheid bij elkaar gevonden!

Man en vrouw, 47 en 46, 26 jaar samen

Onze relatie was goed vóór we in gesprek gingen met Hermine en is dat nu nog. Toch was het heel verhelderend om met haar over ‘ons’ te praten. Ze maakt moeilijke onderwerpen bespreekbaar. Wij zouden haar aan anderen aanbevelen als dat aan de orde is.

Man, 29 en vrouw, 25, getrouwd

Op zich was onze relatie eigenlijk wel goed, alleen konden we niet omgaan met ruzies. We wisten niet hoe we het moesten goedmaken, konden niet naar elkaar luisteren en namen elkaars feedback niet serieus. … Het ebde wel weg met de tijd, maar bij elke volgende ruzie kwamen de problemen van de niet uitgesproken ruzie weer naar voren.

Het was in het begin wennen voor hem om open te zijn over zijn privéleven door de cultuur waarin wij leven (Turkse afkomst, hk). De gesprekken gaven ons een goed en veilig gevoel. Het praten over de issues in onze relatie was beiden een opluchting. En het feit dat er een neutraal luisterend oor aanwezig was, was voor ons ontzettend fijn.

Hermine is erg duidelijk, direct (wat voor ons echt super fijn was, wij houden daarvan!) en kan zich goed inleven in de situatie waarin wij ons bevonden

Natuurlijk had ze in het begin vragen over hoe sommige dingen gingen in onze cultuur/levensstijl, maar na uitleg begreep ze wel gelijk wat we bedoelden.

Wat onze situatie betreft had ze wel snel door waar het probleem zat: communicatie! Naar elkaar luisteren en je gehoord voelen. Wat we van de gesprekken hebben meegenomen, is dat er van beide kanten actie moet worden ondernomen, zowel in de communicatie als in onze houding. Elkaar op het juiste moment steunen en elkaar met rust laten, daar waar het nodig is.

Man en vrouw, relatie

Man, 29  We hadden voorheen nooit ruzie. Van Hermine hebben we geleerd dat je dat soms beter wel kunt doen. Met haar praten was eigenlijk heel gewoon. Nu hebben we soms een verschil van mening. Dat is nog steeds niet makkelijk voor me. Het gevoel is wel weer terug, dat is fijn.

Vrouw, 31 Bij Hermine vertelde hij ineens wèl wat hem dwars zat, dat had ik nooit zo van hem gehoord. Nu zijn we allebei eerlijker over onszelf als we ergens mee zitten. We lossen het vaak niet eens meteen op, maar we weten weer wat we aan elkaar hebben. We hebben ook veel meer plezier samen, anderen zien dat ook.

Vrouw, 34, single

Het was fijn voor mij om met iemand te praten die kon reflecteren op mijn verwachtingen en gedragingen. Het was verhelderend om positief geconfronteerd te worden met ‘mijn normen’, en welk effect die kunnen hebben op de ander. Omdat jij met veel stellen over hun relatie praat, heb je een groter kader met ervaring dan bijvoorbeeld een vriendin waarmee ik kan praten. Waardevol! Dank je wel.

Man, 53, in een relatie

Mijn relatie liep niet lekker, gevalletje uit elkaar groeien en af en toe een pittige ruzie maar desondanks wel veel van elkaar houden.

Dus met Hermine aan de praat, en wat gebeurt er:

Je zit met iemand aan tafel die echt luistert. Open deur, cliché? Vind ze maar eens, mensen die echt luisteren dus. Niet veroordelend, slim en ook haar gevoel benoemend bij wat ze ziet en merkt. Het maakt Hermine niets uit of je vrouw of man bent, ze luistert naar de mens in je. Je kan je kwaad, kwetsbaar of wat dan ook opstellen. Hermine luistert, analyseert, voelt en benoemt, haar reacties zijn niet te vangen. Soms directief, soms coachend, al naar gelang ze de situatie inschat. Maar vooral word je geholpen door een mens die de relatie en de verbinding vooropstelt. Omdat, en dat voel je direct, dit haar passie is.

En hoe gaat het nu? Nee, het leven is geen sprookje, maar stapje voor stapje naderen we elkaar.

Vrouw, 41, na een relatie

Nogmaals dank voor je adviezen en luisterend oor. Het heeft me goed gedaan hoe mild je naar ons toe hebt gedacht.

 

 

 

 

Allebei een baan, twee kleine kinderen. En als ik eens met mijn vrienden wilde afspreken, begon ze al te mopperen. Ik heb weleens gedacht: Is dit het nou? Maar ook: gewoon doorgaan, niet opgeven. Maar de lol was er wel een beetje vanaf.

Ik ben niet zo’n prater. Ik hoefde niet zo nodig in therapie. De site van Hermine sprak me wel aan: open en eerlijk. En zo was het eerste gesprek ook. Uiteindelijk hebben we geleerd hoe we het met simpele dingen weer leuk voor onszelf en voor elkaar kunnen maken. Dat heeft veel geholpen.

Man, 38, getrouwd