Over mij
Ik ben Hermine Kroon (1970). Ik heb gewerkt als leidinggevende in de kinderopvang en in de telefonische hulpverlening. Daarna werkte ik ruim tien jaar als mediator en bemiddelaar. Nu werk ik met stellen als relatiecoach en EFT-relatietherapeut, en met individuele cliënten als hechtingsgericht therapeut.

Mensen omschrijven mij als betrokken, empathisch, nieuwsgierig, informeel, humorvol, soms heel direct, benaderbaar, betrouwbaar en zorgvuldig. Altijd op zoek naar wat er onder het oppervlak speelt, dat wat niet direct wordt gezegd. Ik ben niet bang voor het stellen van moeilijke vragen, ben openhartig en open-minded.

Ik hou van mensen. En van met hen in gesprek zijn over dingen die hen wezenlijk raken. Liefde dus, onder andere. Ik ben bijna 30 jaar samen met Albert en we hebben een volwassen zoon. Veel grote thema’s passeerden ook bij ons de revue. Ik vind niks gek en niets menselijks is mij vreemd.

Visie

Ik geloof in de liefde. Ik geloof dat relaties mensen helpen groeien, dat één plus één meer dan twee is. Ik geloof dat mensen elkaar uitkiezen omdat ze elkaar iets te bieden hebben, iets van elkaar kunnen leren. Vaak heeft de ander iets wat jij niet hebt, iets wat je bewondert.

…en ze leefden nog lang en gelukkig
In sprookjes en films wel, ja. In het echte leven horen lief en leed bij elkaar als dag en nacht.

Relaties zijn niet altijd leuk. Je gaat niet altijd gelijk op in je interesses en ontwikkeling. Soms baal je van elkaar. Dat gaat ook wel weer over. Maar iets wat blíjft knagen, daar moet je het over hebben.

Vermijden doet lijden

Mijn stellige overtuiging is: een serieus gesprek of ruzie vermijden, doet lijden. Je groeit er onherroepelijk van uit elkaar. Een gesprek openen ís ingewikkeld, je doet het ook niet snel goed, als het over gevoeligheden gaat. De drempel wordt steeds hoger. Voor je het weet heb je ruzie… Lees hier meer over vermijden en conflictstijlen.

Ik begeleid graag stellen als het nog niet te laat is. Als de gesprekken heftig zijn en gericht op behoud van de liefde. Voor mij is er geen goed of fout, voor mij zijn er alleen mensen die elkaar soms niet kunnen bereiken. Als het écht niet gaat, dan gaat het niet, maar het niet probéren is zonde. Relaties zijn het waard om er je best voor te doen. Dat doe ik graag, samen met jullie.

 

Hermine Kroon

Hermine Kroon