Muziek en films

Let love rule. Lenny Kravitz, ooit live gezien op Pinkpop.

 

Oh minha galera. Manu Chao. Van de prachtige live-opnames van Radio Bemba Sound System. In de auto, keihard aan op een zonnige dag met de raampjes open. En me dan geliefd voelen bij dit nummer, met zijn soms platte taal.

 

Roman Holiday In de top 3 van meest romantische films ever met Audrey Hepburn en Gregory Peck in de hoofdrollen. Integraal te bekijken op YouTube, ook op Netflix. Ouderwetse feel-good, wel onschuldig, niet naïef. Aanrader voor ziekjes bank-hangende dames.

Casablanca. Humphrey Bogart en Ingrid Bergman in de klassieker uit 1942. ‘Play it again, Sam…’.

 

Who’s afraid of Virginia Woolf? Liz Taylor en Richard Burton, ook in het echt een turbulent stel met dito liefdeslevens.

 

Scènes uit een huwelijk. Ontrouw, uit elkaar gaan, weerzien, pijnlijke scheiding, ongelukkig hertrouwen, het kan allemaal. Superdialogen.
Turist. Wat doet het met je relatie als je man zich bij een dreigende lawine weinig heldhaftig gedraagt?

 

45 years. Niets is meer wat het leek. Aan de vooravond van hun huwelijksfeest ontpopt een overleden geliefde zich als splijtzwam.

 

Marriage Story Hét echtscheidingsdrama van dit moment. De regisseur zei erover: ‘Scheiden lijkt op een bepaalde manier op sterven. Mensen die er niet zelf mee te maken hebben, willen er niet over praten.’ Typisch Amerikaans, maar universeel pijnlijk herkenbaar. Te zien op Netflix.