EFT Relatietherapie

Als je jezelf en de ander al een poosje kwijt bent. Als je ernaar verlangt om weer te voelen dat de ander voor je klaarstaat, en dat jij ertoe dóet… Als je telkens in hetzelfde kringetje ronddraait en je het gevoel hebt dat je steeds meer schade oploopt, dan is EFT relatietherapie iets voor jullie.

Emotionally Focused Therapy is gebaseerd op de hechtingstheorie van Bowlby. Grondlegger Sue Johnson ontdekte, dat paren die zich niet verbonden voelen, steeds in dezelfde patronen verzanden. Als je snapt wat er gebeurt, kun je uit de negatieve spiraal stappen. Je leert op een andere manier praten, wat de verbondenheid versterkt. Dat komt ook de seksuele intimiteit ten goede.

EFT relatietherapie is een bewezen effectieve manier om de intimiteit in relaties te vergroten. Doel is om de negativiteit te verminderen en de verbinding tussen partners te herstellen zodat ze zich weer geliefden gaan voelen. Met EFT leg je het patroon bloot waarin jullie gaandeweg verstrikt zijn geraakt. Jullie ontdekken hoe jullie dat patroon samen in stand houden én hoe je eruit kunt stappen.

  • Je verkent je eigen hechtingsstijl, en die van je partner
  • Je gaat zien hoe jullie ongewild op precies de verkeerde knopjes drukken bij elkaar, waardoor de verbinding langzaam verdwijnt
  • Jullie leren stoppen met je ingesleten patronen
  • Jullie ontdekken nieuwe, emotioneel meer verbindende manieren van communiceren
  • We besteden ook aandacht aan wat vrijen voor jullie betekent, en hoe je ook de fysieke verbinding kunt versterken

Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen? Bel of mail me, dan onderzoeken we samen de mogelijkheden!

Ik ben als gevorderd EFT relatietherapeut geregistreerd bij de Stichting EFT Nederland.
Meer over EFT weten? Kijk hier op de website van EFT Nederland.  Je vindt daar ook mijn persoonlijke pagina.

Relatieprogramma Houd Me Vast, een boost voor je relatie

In acht gesprekken je relatie weer helemaal liefdevol en toekomstbestendig maken? Dat kan met het programma Houd me Vast. Het hoort bij het boek Houd me Vast, van Sue Johnson. Je brengt stapsgewijs de patronen in je relatie in kaart, leert hoe je ze kunt doorbreken en hoe je op een andere manier met elkaar kunt praten. Intiemer, kwetsbaarder, eerlijker. Als jullie graag zelfstandig aan de slag gaan, kunnen jullie met Houd me Vast je relatie een echte boost geven. Zie het als een APK met bijbehorend onderhoud: daarna kun je samen weer veilig op weg.

Houd me Vast kunnen jullie zowel samen met mij doen, als in een groep. Mijn intervisiegroep, een team van vijf zeer ervaren EFT en NVGR-relatietherapeuten, organiseert minimaal vier keer per jaar een Houd me Vast cursus. 

 

 

EFT relatietherapie

Onze relatie was regelmatig vol strijd. Konden elkaar niet bereiken. Je gaf hoop en moed. Dat was erg fijn. Ook prettig dat we beiden ons verhaal konden doen, waarbij je door vroeg.

We zijn meer betrokken op elkaar. We hebben door wat er gebeurt als we ruzie krijgen. We weten hoe we het kunnen stoppen en hoe we het voor kunnen zijn. Er is meer verbinding met elkaar… Lees meer

Marja en Daniël

EFT relatietherapie