Houd me Vast groep in het voorjaar, voor de rijpere relatie

Je weet zéker dat je samen oud wilt worden. Jullie hebben samen al zoveel meegemaakt, zijn al zolang samen. Je kent elkaar van haver tot gort. Dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is, dat weet je wel, maar wat jullie samen delen, dat wil je voor geen goud missen. Je bent samen groot geworden, als het ware. Misschien hebben jullie een gezin gesticht. Je kent niet alleen elkaars nukken en grillen, maar ook die van je voltallige schoonfamilie. De kinderen zijn de deur uit, maar je blijft samen betrokken bij hun wel en wee. En de zorg voor je kinderen heb je ingeruild voor de zorg voor of om je ouders.

Toch lijkt het in deze overgangsfase naar ‘samen oud worden op een bankje’ soms een beetje te schuren. Er zijn dingen die je niet meer deelt samen, en dat geeft soms een gevoel van verwijdering. Soms lijkt het een beetje op de tweede helft van een voetbalwedstrijd: jullie zijn allebei door in de competitie, dus jullie belangrijkste zorg is de 1-1 vasthouden. De sjeu is eruit, het is geen spannend spel meer. Je weet wat je hebt, en bovendien, denk je realistisch, je kunt niet alles hebben, toch?

Een leuke tweede helft

Het kan écht leuker. Houd me Vast is een cursus die je helpt jullie ingesleten patronen te zien, en die jullie handvatten geeft om ze te doorbreken. Er komt weer ruimte om helemáál jezelf te zijn, allebei. Dat levert je meer verbinding en intimiteit op, en meer plezier in elkaar. Je leert elkaar als het ware op een andere manier kennen, zodat jullie klaar zijn voor een relatie 2.0.

Onze intervisiegroep biedt vier keer per jaar een Houd me Vast groep aan. De cursus in het voorjaar richt zich specifiek op de dynamiek van stellen die al langer bij elkaar zijn.

  • Zijn jullie rond de vijftig, of ouder?
  • Zijn jullie al vijftien of meer jaar samen?
  • Staan jullie kinderen op het punt om uit te vliegen, of hebben ze het nest al verlaten?

Willen jullie graag samen oud worden, maar mis je soms verbinding? Vraag je je af hoe jullie leven eruit ziet als jullie minder gaan werken, of als jullie straks met pensioen gaan? Als jullie twee of meerdere van de bovenstaande vragen met ja kunnen beantwoorden dan is deze Houd me Vast cursus echt iets voor jullie!

Een Houd me Vast cursus, wat is dat dan?

Houd me Vast is een relatiecursus. Een programma aan de hand van het boek Houd me Vast van Sue Johnson. In acht sessies van twee uur leren jullie de patronen in jullie relatie kennen en veranderen. Jullie krijgen voorbeelden en filmpjes te zien, en doen samen oefeningen en thuisopdrachten. Jullie leren de negatieve patronen te stoppen en onderliggende emoties en verlangens uit te spreken.

Er is plek voor zes stellen. Je hoeft niets te zeggen of te delen in de groep, als je dat niet wilt. Het mág natuurlijk wel, voel je daar vrij in.

De oefeningen doe je als stel; samen met je partner op een plekje voor jullie tweeën. De begeleiders lopen rond en zijn beschikbaar om je een stukje op weg te helpen als je vastloopt. Alle begeleiders zijn ervaren EFT relatie- en gezinstherapeuten.

Een nieuwe lente, een nieuw begin!

Data: vier zaterdagochtenden in het voorjaar: 28 maart, 4 april, 18 april en 25 april

Trainers: Beertje de Boer en Hermine Kroon

Locatie: Burgemeester de Withstraat 59, 3732 EJ de Bilt

KOSTEN:
€795,- per stel, inclusief het boek Houd me Vast van Sue Johnson.

Meer informatie? Bel of mail even!

Beertje de Boer: 06 28 41 43 83, bdeboer@perspectief-utrecht.nl

Hermine Kroon: 06 81 56 76 75, info@herminekroon.nl